Menu
Folk i Tel Aviv er samlet rundt lys som er tent til minne om de 45 mennene og guttene som omkom ved Meron-fjellet natt til fredag. Foto: Oded Balilty / AP / NTB

Israels riksrevisor vil etterforske tragedien ved Meron-fjellet

Israels riksrevisor har kunngjort en granskning av ulykken som førte til at 45 ultraortodokse jøder mistet livet under en festival fredag.

Av NTB | 03.05.2021 15:10:18

Ulykker og naturkatastrofer: Minst 16 av de omkomne var barn og tenåringer, resten var menn. Alle ble presset til døde da folk gikk tett i tett nedover en smal passasje og de begynte å skli og falle oppå hverandre uten mulighet til å komme seg unna.

– Dette kunne vært forhindret, og vi må finne ut hvordan, sa riksrevisor Matanyahu Englman da han mandag kunngjorde granskningen.

Det har tidligere kommet fram at riksrevisjonen både i 2009 og 2011 advarte mot en mulig katastrofe fordi gangstiene og inngangene var for trange og uegnet til å ta imot så mange mennesker.

Det var gitt tillatelse til at 10.000 mennesker kunne delta, men antall frammøtte anslås å ha vært bortimot 100.000. Dette er imidlertid ikke bekreftet.

(©NTB)

Flere nyheter: