Menu
Den israelske hæren skyter inn i Gaza fra grensen tirsdag. Grensen ble åpnet en kort stund for at humanitær bistand kan slippe inn i det krigsherjede området. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB

Israel stengte Gaza-grense kort tid etter at den ble åpnet for humanitær hjelp

Israel har stengt grensen til Gaza kort tid etter at den ble åpnet for å slippe humanitær hjelp inn. Det skjer etter at to grensepasseringer ble beskutt.

Av NTB | 18.05.2021 14:13:14

Krig og konflikter: FN takket israelerne for å ha åpnet grensen for å slippe inn humanitær hjelp, men den ble ikke værende åpen lenge. Kort tid etter at den ble åpnet, kom det meldinger om angrep.

Israel hadde åpnet både grensestasjonen Erez og Kerem Shalom, men de blir stengt igjen etter angrepet. En israelsk soldat, som bisto i å frakte humanitær hjelp over Erez-grensen, ble lettere såret i granatangrepet.

Times of Israel skriver at både Erez og Kerem Shalom ble utsatt for granatild etter at grensepasseringene hadde åpnet.

En grenseblokade utført av Israel og Egypt gjør at Gazas befolkning er mer eller mindre innesperret, og den siste uken har det heller ikke vært mulig å frakte bistandsressurser inn.

Samtidig har krigshandlingene tatt livet av minst 200 mennesker i Gaza, og etterlatt mange flere i behov for humanitær bistand.

(©NTB)

Flere nyheter: