Menu
Frankrikes president Emmanuel Macron skal være blant minst 14 statsledere som har vært overvåket via et israelskutviklet spionprogram som har vært plantet på mobiltelefonen hans. Foto: AP / NTB

Israel skal granske anklager mot NSO Group

Israel skal granske teknologiselskapet NSO Group, som selger spionvare som har vært benyttet til å overvåke politikere, journalister og aktivister verden over.

Av NTB | 22.07.2021 13:09:07

Økonomi og næringsliv: Israel har opprettet en granskingskommisjon som skal gjennomgå anklagene mot NSO Group og undersøke påstandene om at programvare utviklet av selskapet, er misbrukt, sier lederen av forsvars- og utenrikskomiteen i Knesset, Ram Ben Barak.

– Forsvarsgrenene har utpekt en kommisjon som består av flere grupper, sier Ben Barak, som tidligere var nestleder i den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad.

– Når de har fullført gjennomgangen, vil vi kreve å få se resultatet for å vurdere om noe skal gjøres.

Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er det israelsk-utviklede spionprogrammet blant annet benyttet til å spionere på minst 14 statsledere, samt en rekke politikere, journalister og menneskerettsforkjempere verden over.

(©NTB)

Flere nyheter: