Menu
En israelsk sykepleier viser fram et hetteglass med Pfizer/Biontechs koronavaksine. Fra mandag av får alle over 60 år samt alt helsepersonell tilbud om å ta en fjerde dose koronavaksine. Foto. AP / NTB

Israel ruller ut fjerde vaksinedose

Israel har begynt å rulle ut fjerde dose i vaksinasjonsprogrammet mot covid-19. I første rekke er det personer over 60 år og helsepersonell som får tilbudet.

Av NTB | 03.01.2022 13:09:07

Medisin og helse: Ved Ichilov-sykehuset i Tel Aviv stilte helsepersonell seg i kø for å få sitt fjerde stikk, mens personer over 60 fikk det samme ved et klinikk i nærheten. For å få vaksinen, må det ha gått minst fire måneder siden tredje dose.

Det israelske helsedepartementet ga søndag grønt lys til at folk over 60 og helsepersonell kan få en fjerde dose, som et av de første land i verden. Det skjer to dager etter at man begynte å vaksinere personer med svekket immunforsvar med en fjerde dose.

Fra søndag til mandag ble det registrert 6.562 nye smittetilfeller med koronaviruset, nesten dobbelt så mange som for en uke siden. Statsminister Naftali Bennett advarer om at smittetallet snart kan øke til opp mot 50.000 tilfeller per dag. Og omikronvarianten sprer seg raskt.

Helsedirektør Nachmann Ash sier omikronutbredelsen kan være det som vil føre til flokkimmunitet i landet.

– Men vi ønsker ikke å oppnå flokkimmunitet som følge av smitte, vi vil heller at det skjer som følge av at mange nok har vaksinert seg, sier han.

Mandag opplyste regjeringen i Israel at beskyttede besøkende som ikke kommer fra såkalte høyrisikoland, vil få adgang til landet fra 9. januar. Forutsetningen er PCR-testing før og etter ankomst, samt en karantene på 24 timer.

Israel stengte grensene for alle utenlandske turister 28. november.

(©NTB)

Flere nyheter: