reklame
Menu
Israels statsminister Benjamin Netanyahu har troen på den nye avtalen med Bahrain. Foto: Alex Kolomoisky / Pool Photo via AP / NTB scanpix

Israel og Bahrain normaliserer forholdet

Bahrain har inngått en avtale med Israel om å normalisere forholdet og opprette diplomatiske forbindelser, opplyser USA og de to landene.

Av NTB | 11.09.2020 20:08:06

Krig og konflikter: Om bord på den første flygingen fra Tel Aviv i Israel til Manama i Bahrain var delegasjoner fra Israel og USA.

– Jeg kunne ikke vært mer fornøyd over å være her, sa USAs finansminister Steven Mnuchin, som var blant flypassasjerene, da han møtte journalister søndag morgen på flyplassen i Tel Aviv.

– Jeg er begeistret og stolt over å lede delegasjonen som i dag tar av til Bahrain, sa lederen for Israels nasjonale sikkerhetsråd, Mei Ben Shabat.

Delegasjonen skal formalisere avtalen om å normalisere forholdet mellom Israel og Bahrain, som ble signert i Det hvite hus 15. september.

Normaliseringen markeres på en seremoni i Manama.

Bahrain og De forente arabiske emiratene er nummer tre og fire i rekken av arabiske land som har blitt enige om å normalisere forholdet sitt til Israel. Normaliseringen har vekket harme fra palestinere, som har bedt de arabiske landene om å stå samlet mot Israel.

(©NTB)

Flere nyheter: