Menu
Mason Mount er i isolasjon. Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Isolerte England-stjerner mister Tsjekkia-kampen i EM

England må klare seg uten Mason Mount og Ben Chilwell i tirsdagens avsluttende gruppekamp i fotball-EM mot Tsjekkia.

Av NTB | 22.06.2021 12:40:12

Sport: Det bekrefter Det engelske fotballforbundet tirsdag. Mount og Chilwell er isolerte etter at de har vært i kontakt med sin koronasmittede Chelsea-lagkamerat, skotske Billy Gilmour.

Det har hersket usikkerhet rundt om Chilwell og Mount ville slippe karantene, men tirsdag opplyses det at duoen blir sittende i selvisolasjon fram til kommende mandag. Beslutningen skal være tatt i samråd med engelske helsemyndigheter.

Midtbanemannen Mount har spilt alle minuttene for England til nå i EM, mens Chilwell så langt ikke har vært på banen.

Mandag kom meldingen om at Billy Gilmour hadde testet positivt for korona. Det gjør ham uaktuell til Skottlands kamp mot Kroatia tirsdag.

Mandag pågikk det samtaler rundt i hvilken grad Chilwell og Mount hadde utsatt seg for smitte. Konklusjonen skal ha blitt at de begge fikk status som nærkontakter. Dermed er det ingen vei utenom isolasjon i tiden som kommer.

I tirsdagens uttalelse fra Det engelske fotballforbundet opplyses det at duoen nå skal trene individuelt på en avskjermet del av den engelske EM-basen.

20 år gamle Gilmour ble kåret til banens beste i England-kampen.

Dersom England slår Tsjekkia og blir gruppevinner, venter det åttedelsfinale tirsdag. Blir mannskapet til Gareth Southgate gruppetoer, blir det kamp allerede mandag.

I hvilken grad Mount og Chilwell kan bidra i åttedelsfinalen, er høyst usikkert. Duoen skal være i isolasjon til og med mandag.

Chelsea-spiller Gilmour og Skottland spilte 0-0 mot England fredag. Etter kampen skal Gilmour og klubbkameratene Mount og Chilwell ha klemt hverandre og pratet sammen. Ifølge Sky Sports skal trioen i tillegg ha tilbrakt 25 minutter sammen i spillertunnelen etter kampen.

Hele den engelske troppen avga virustester mandag ettermiddag, og samtlige kom tilbake negative.

(©NTB)

Flere nyheter: