Menu
En femte person i Norge fikk fredag påvist koronasmitte. Personen bor i Bergen kommune. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Isolert etter mistanke om koronavirus

En person er satt i hjemmekarantene etter mistanke om smitte av koronavirus i Ullensvang. Vedkommende har sykdomstegn etter hjemkomst fra en feriereise.

Av Egil M Solberg | 29.02.2020 09:24:56

Koronavirus: Fredag ble det mistanke om smitte hos en innbygger som nå blir holdt i isolasjon, melder Hardanger folkeblad.

– Vi har nå et tilfelle som tilsier at vi utfører test på en person. Vi har ikke resultatet klart, så vi vet ikke om det foreligger smitte, sier smittevernoverlege i Ullensvang kommune Steinar Jacobsen til avisa.

Pasienten blir isolert hjemme frem til resultatet av prøven er klart. Testen er til analyse på Haukeland universitetssykehus i Bergen.

De siste dagene har det vært registrert bekymring fra flere innbyggere etter at et reisefølge kom hjem fra opphold i Anterselva i Nord-Italia, og fra et område med kjente enkelttilfeller fra Kanariøyene.

Det var før jul en ny type koronavirus ble oppdaget i Wuhan i Kina. Der er 75 000 smittet og over 2000 døde. I tillegg til Kina er viruset påvist i nærmere 30 andre land. WHO ar betegnet situasjonen som en internasjonal folkehelsekrise, skriver avisa.

Flere nyheter: