reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsfoto: National Institutes of Health via AP / NTB scanpix

Island stenger utelivet i Reykjavik

I møte med økt spredning av koronasmitte har myndighetene på Island besluttet å stenge barer og diskoteker i hovedstaden Reykjavik i fire dager.

Av NTB | 18.09.2020 17:08:21

Medisin og helse: Reykjavik har registrert en økning i antall påviste koronatilfeller siden mandag. Blant de 59 nye smittetilfellene på Island, var 58 i hovedstadsregionen.

– Det er viktig å reagere så raskt som mulig med målrettede tiltak, sier sjefsepidemiolog Thorolfur Gudnason i et notat til helseministeren fredag.

Minst en av fire av de siste tilfellene er knyttet til barer og nattklubber i sentrum av Reykjavik, mens resten er sporet til to universiteter i byen. Ytterligere tiltak vil bli vurdert etter helgen i lys av utviklingen.

Mens landet lyktes med å flate ut smittekurven tidlig i pandemien, økte smitten igjen sent i juli. Nye tiltak ble innført og deretter myket opp da smittespredningen ble dempet.

Med 365.000 innbyggere har Island til sammen påvist 2.230 tilfeller av covid-19 og 10 koronarelaterte dødsfall under pandemien. Torsdag og fredag ble det registrert den største økningen på ett døgn på over fem måneder – med henholdsvis 19 og 21 nye smittetilfeller.

Island har registrert 21,8 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

(©NTB)

Flere nyheter: