Menu
Island strammer inn. Her fra hovedstaden Reykjavik. Foto: Berit Keilen / NTB

Island stenger barer og treningssentre igjen

Lørdag kveld kunngjorde islandske myndigheter at de igjen vil stramme inn koronarestriksjonene i landet fra og med mandag.

Av NTB | 04.10.2020 10:38:11

Medisin og helse: Fra mandag vil treningssentre, barer og diskoteker måtte holde stengt, og forsamlinger på over 20 personer er forbudt. Svømmebasseng vil kunne holde åpent, men med strenge begrensninger på antallet gjester. Matbutikker vil kunne slippe inn 100 kunder av gangen. De nye reglene skal gjelde i minst to uker.

– De siste dagene har antallet nye tilfeller av koronavirus ligget ganske stødig på 30 til 40 om dagen, så det er klart at de nåværende smitteverntiltakene ikke har vært tilstrekkelige for å kontrollere pandemien, uttalte landets sjefsepidemiolog Thorolfur Gudnason til Islands helsedepartement.

Til Islands rikskringkaster RÚV uttaler statsminister Katrín Jakobsdóttir at smitteutbruddet foreløpig ikke får konsekvenser for skolene.

Det har vært to smitteutbrudd på sykehjem i hovedstaden Reykjavik, og antallet innlagt på sykehus har steget kraftig den siste uka.

Island har 365.000 innbyggere og har registrert 2.872 tilfeller av koronasmitte og 10 dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: