Menu
En rakett blir skutt mot Israel fra Gaza søndag. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Islamsk hellig krig bekrefter våpenhvile med Israel

Den palestinske militsgruppen Islamsk hellig krig (Jihad) bekrefter i en uttalelse at de inngår våpenhvile med Israel.

Av NTB | 07.08.2022 20:41:03

Krig og konflikter: Flere medier har meldt om at en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) skulle tre i kreft søndag kveld.

Nå bekrefter Islamsk hellig krig at de inngår våpenhvile med Israel.

– For kort tid siden ble ordlyden i den egyptiske våpenhvileavtalen ferdig. Avtalen inneholder egyptisk forpliktelse om å jobbe for løslatelsen av to fanger, Bassem al-Saadi og Khalil Awadweh, sier det høytstående Islamsk hellig krig-medlemmet Mohammad al-Hindi i en uttalelse.

Al-Jazeera melder å ha sett teksten i våpenhvileavtalen, og skriver på Twitter at våpenhvilen vil kunngjøres klokken 23.30 lokal tid. Dette er så langt ikke bekreftet.

Al-Saadi er blant de mer høytstående personene i Islamsk hellig krigs politiske avdeling. Han ble nylig pågrepet på den okkuperte Vestbredden. Militssoldaten Awadweh er også i israelsk fangenskap.

Reuters meldte tidligere søndag at våpenhvilen skulle starte klokken 20 lokal tid (19 norsk tid). I mellomtiden har det imidlertid skjedd flere kamphandlinger med ti drepte, ifølge palestinske helsemyndigheter. Det totale dødstallet skal nå være 41 siden konfliktens utbrudd fredag.

Flere nyheter: