Menu
En rakett blir skutt mot Israel fra Gaza søndag. Foto: Adel Hana / AP / NTB

Islamsk hellig krig bekrefter våpenhvile i Gaza

Den palestinske militsgruppen Islamsk hellig krig (Jihad) bekrefter at de inngår våpenhvile med Israel. Egypt foreslår at våpenhvilen starter klokken 22.30.

Av NTB | 07.08.2022 21:20:41

Krig og konflikter: Flere medier har meldt om at en våpenhvile mellom Israel og Islamsk hellig krig (Jihad) skulle tre i kreft søndag kveld.

Nå bekrefter Islamsk hellig krig at de inngår våpenhvile med Israel. En egyptisk sikkerhetskilde sier til AFP at det foreslåtte tidspunktet for våpenhvilens start er klokken 23.30 lokal tid (22.30 norsk tid).

– For kort tid siden ble ordlyden i den egyptiske våpenhvileavtalen ferdig. Avtalen inneholder egyptisk forpliktelse om å jobbe for løslatelsen av to fanger, Bassem al-Saadi og Khalil Awadweh, sier det høytstående Islamsk hellig krig-medlemmet Mohammad al-Hindi i en uttalelse.

Al-Saadi er blant de mer høytstående personene i Islamsk hellig krigs politiske avdeling. Han ble nylig pågrepet på den okkuperte Vestbredden. Militssoldaten Awadweh er også i israelsk fangenskap.

Reuters meldte tidligere søndag at våpenhvilen skulle starte klokken 20 lokal tid (19 norsk tid). I mellomtiden har det imidlertid skjedd flere kamphandlinger med ti drepte, ifølge palestinske helsemyndigheter. Det totale dødstallet skal nå være 41 siden konfliktens utbrudd fredag.

Flere nyheter: