reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Tiril Eckhoff kunne også lørdag juble for seier i Hochfilzen. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Iskald Eckhoff cruiset inn til sin andre strake Hochfilzen-seier

Med best utgangspunkt, god fart i sporet og kun én bom på standplass var Tiril Eckhoff aldri skikkelig truet under lørdagens jaktstart i Hochfilzen.

Av NTB | 19.12.2020 16:08:25

Sport: Fossum-jenta ledet hele veien etter at hun fredag var best på sprinten i de østerrikske skogene. Hun bommet én gang på andre liggende skyting, men var iskald på stående og kunne cruise inn til seier.

– Det er yndlingsstadion min. Jeg har gjort noen gode løp her. Det var et tøft løp i dag, men jeg er veldig glad, sa Eckhoff til arrangøren etter løpet.

– Jeg kan ikke nekte for at jeg følte presset fra løperne bak, men jeg greide å holde fokus, la hun til.

For til tross for at hun ledet hele veien ble ikke luken til nærmeste løper mer enn 15 sekunder før et stykke etter tredje skyting.

Også Dorothea Wierer gikk ut på sisterunden med yngste blad Öberg og Tandrevold, men et fall ødela italienerens pallmuligheter.

Det var rød, hvit og blå dominans i Hochfilzen fra start lørdag. Tiril Eckhoff stakk ut fra start åtte sekunder foran Tandrevold og 25 sekunder før Marte Olsbu Røiseland etter trippel norsk på fredagens sprint.

Karoline Knotten starter som nummer 17, 1.04 bak, og med to bom på første skyting ble det en lang vei opp for Knotten. Hun tok sin første pallplass i Kontiolahti for tre uker siden.

Det ble derimot med de to strafferunden, og Knotten gikk i mål på 19.-plass.

På siste stå ble det derimot bom på de nærmeste rivalene og svenske Hanna Öberg kunne avansere til 2.-plass. Lillesøster Elvira Öberg sikret to svensker på pallen da hun spurtslo Ingrid Landmark Tandrevold.

Sistnevnte bommet allerede på første skyting og ble til slutt nummer sju. Likevel forsvarte hun sammenlagtledelsen i verdenscupen.

(©NTB)

Flere nyheter: