Menu
Spartas Jens Kristian Lillegrend må vente med å spille kamper på en stund etter at sluttspillet i ishockey er satt på vent. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ishockeysluttspillet utsettes etter virusfrykt

Sluttspillet i ishockey for menn er utsatt inn videre. Det ble besluttet av Norges Ishockeyforbund mandag etter situasjonen rundt koronaviruset.

Av NTB | 09.03.2020 14:01:27

Medisin og helse: Sluttspillet skulle etter planen starte torsdag denne uken med kvartfinaler i best av sju kamper. Dette er pressemeldingen som ble utsendt mandag:

«Norges Ishockeyforbund ønsker å følge lokale og nasjonale helsemyndigheters anbefalinger. Enkelte kommuner har innført restriksjoner ved publikumsarrangementer, som begrenser klubbenes muligheter for å gjennomføre kamper.»

«For Norges Ishockeyforbund har det vært vektlagt å ta en så solidarisk beslutning som mulig, en beslutning som ikke rammer klubber skjevt, verken sportslig eller økonomisk. Å gjennomføre et NM-sluttspill uten publikum er ikke ansett som ønskelig på det nåværende tidspunkt, verken av klubber eller forbund. På den bakgrunn har NIHF valgt å utsette NM-sluttspillet for herrer inntil videre.»

Samtidig er det klart at kvalifiseringen til neste sesongs eliteserie gjennomføres som planlagt.

«Pr dato ligger det ikke restriksjoner på gjennomføring av kamper. Det betyr at kvalifiseringsspillet vil bli gjennomført som oppsatt», skriver ishockeyforbundet.

NIHF har vektlagt at formatet for kvalifiseringsspill er kortere enn i sluttspillet, samt at utfallet vil ha konsekvenser for neste sesongs seriespill. Samtidig vil man gjøre nye vurderinger dersom lokale helsemyndigheter skulle innføre restriksjoner som hindrer gjennomføring av kampene.

(©NTB)

Flere nyheter: