reklame
Menu
Rene Fasel, president i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF har testet positivt for korona og et planlagt møte med den hviterussiske presidenten er utsatt. Foto: Claudio Bresciani / NTB

Ishockeypresident koronasmittet – VM-krisemøte måtte utsettes

Presidenten i Det internasjonale ishockeyforbundet (IIHF), René Fasel, er koronasmittet. Et planlagt møte med Hviterusslands presidenten er satt på vent.

Av NTB | 08.12.2020 11:23:12

Sport: Også generalsekretæren Horst Lichtner ble smittet foran denne ukes planlagte møte med den kontroversielle hviterussiske presidenten Aleksandr Lukasjenko.

– I forrige uke sendte IIHF en forespørsel og fikk i stand et møte med Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko om flere viktige saker rundt ishockey-VM i 2021 i Minsk og Riga (Latvia), heter det i en pressemelding fra IIHF.

– Sammen med IIHFs generalsekretær Horst Lichtner skulle vi reist til Minsk i dag for å diskutere sikkerhetsspørsmål med hviterussiske presidenten om forberedelsene til mesterskapet, beskyldningene rundt presidenten i det hviterussiske ishockeyforbundet, Dmitrij Baskov, covid-19-situasjonen i landet, og hvilke grep som må tas for å sikre at mesterskapet kan bli holdt, sier hockeypresident Fasel.

Han opplyser at en covid-19-test tatt i forkant av avreise ga positivt utslag for både han selv og generalsekretæren.

– Det har stort sett vært hjemmekontor for de ansatte i IIHFs hovedkvarter, så vi forventer ikke at det vil oppstå flere tilfeller blant de ansatte. Lichtner og jeg er begge i hjemmekarantene de neste ti dagene, sier Fasel.

Møtet med Lukasjenko er utsatt på ubestemt tid. Også et videomøte med de nasjonale forbundene fredag er utsatt.

(©NTB)

Flere nyheter: