Menu
Landslagskeeper Henrik Haukeland fikk matchstraff da Norge tapte 0-4 for Danmark torsdag. Her er han i aksjon mot Sverige tidligere i uka. Foto: Fredrik Hagen / Norges Ishockeyforbund / NTB

Ishockeylandslaget fikk bank av Danmark – keeperen fikk matchstraff

Etter to hederlige tap mot Sverige i sine første landskamper på 15 måneder måtte Norges ishockeykrigere torsdag se seg slått 4-0 av Danmark.

Av NTB | 06.05.2021 21:24:59

Sport: Oppgjøret i Bitcoin Arena (!) i Rungsted var målløst og situasjonsfattig i drøyt to perioder, men da var det hjemmelaget som koblet grepet. Den siste perioden ble tung for de norske med fire baklengsmål, 3-15 i skudd og matchstraff på keeper Henrik Haukeland.

Nick Olesen ga hjemmelaget ledelsen i et overtallsspill. Det var Kristian Østby som pådro seg Norges andre tominutter i kampen, og Olesen satte inn 1-0 bak Haukeland etter 42.56.

Samme mann doblet ledelsen noen minutter senere, og Markus Lauridsen la på til 3-0 i et nytt overtallsspill snaut fem minutter før slutt.

Haukeland ble sendt i garderoben for å slå til en motspiller vel tre og et halvt minutt før full tid. Henrik Holm måtte overta, og han måtte resignere ni sekunder før full tid da Frederik Storm fastsatte resultatet. Det var danskenes tredje mål i overtall.

Landslagssjef Petter Thoresen hadde fylt på troppen med flere nye spillere, men uten at det ga positiv uttelling i det som ble en skuffende kamp for Norge.

Laget møter Danmark to ganger til neste uke under sin VM-oppkjøringsleir i København.

(©NTB)