Menu
Norge misset i kampen om OL-billetten mot Danmark søndag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ishockeyherrene så OL-drømmen briste mot Danmark

Norges herrelandslag i ishockey tar ikke del i Beijing-OL i februar neste år. Det ble klart etter 0-2-kampen mot Danmark i Jordal Amfi søndag.

Av NTB | 29.08.2021 18:52:13

Sport: Tapet gjør at Norge går glipp av sin første OL-turnering i ishockey siden 2006.

Både det norske og danske laget sto med seks poeng av seks mulige før OL-billetten for Oslo-gruppa skulle deles ut. Dermed var søndagens duell en ren finale.

Der kom de norske spillerne til kort. Scoringen til Frederik Storm på tampen av 2. periode la grunnlaget for dansk seier. 32-åringen kom alene med Henrik Haukeland og sendte pucken mellom beina på målvakten og i nettet. I sluttminuttene doblet Nikolaj Ehlers ledelsen.

Winnipeg Jets-stjernen fikk pucken helt alene ute på siden i angrepssonen og satte den enkelt forbi Haukeland. Med det punkterte han kampen og sikret dansk OL-avansement for første gang på sju forsøk.

Danmark kom til OL-kvalifisering med sitt beste mannskap på lang tid. Troppen besto av en rekke NHL-spillere.

Patrick Thoresen var et gledelig gjensyn i det norske laget søndag. Veteranen mistet de to foregående kampene med skade, men var klar til dyst mot danskene.

Fem minutter ut i den siste perioden fikk han en stor sjanse, men skuddet smalt i stolpen.

Minnesota Wild-spilleren herjet til tider på isen med smarte pasninger, men uttellingen foran mål kom aldri for det norske laget. Mot slutten av kampen pådro 33-åringen seg en to minutters utvisning, og det gjorde det vanskeligere for Norge å komme tilbake i kampen.

Norsk ishockey har vært representert i de tre siste OL. Forrige kvalifiseringsbom kom i forkant av Torino-mesterskapet i 2006.

Norge hadde flere gode muligheter foran eget publikum, men klarte ikke å få pucken forbi Sebastian Dahm i det danske buret. Han ble fortjent kåret til banens beste etter en maktoppvisning mot norske skudd.

Tiden vil vise om oppgjøret ender å med bli Mats Zuccarellos siste på landslaget. NHL-proffen gjorde nylig comeback etter fem års fravær.

(©NTB)

Flere nyheter: