Menu
Conor Garland satte inn 1-0 for USA i ishockey-VM lørdag. Foto: Sergei Grits, AP / NTB

Ishockey-VM: Kvartfinalehåpet ute for Norge – tapte 1-2 for USA

Etter 1-2-tap for USA lørdag, og med bare fem poeng i gruppespillet, kan ikke Norge lenger kvalifisere seg til kvartfinalen i VM i ishockey.

Av NTB | 29.05.2021 17:38:29

Sport: Med selvtillit fra fredagens seier over Latvia kjempet de norske iskrigerne godt fra start mot USA. Tross mange gode sjanser var det amerikanerne som tok første stikk.

Midtveis i første periode fikk Norge en streng avgjørelse mot seg etter å ha hatt for mange spillere på isen. Amerikanerne straffet et Norge i undertall og satte inn 1-0 ved Conor Garland.

25-åringen kranglet pucken i nettmaskene etter en retur på et langskudd signert Zac Jones.

Emil Lilleberg var en livredder for Norge i 2. periode da han hindret amerikanerne i å øke ledelsen. Han stoppet pucken på streken med skøytene, før Garland stupte inn i ham og dyttet pucken over målstreken.

Etter å ha sett på reprisene konkluderte dommerne med at målet skulle annulleres, fordi Garland satte pucken i mål med hansken.

Norge skapte liv i kampen igjen mot tampen av siste periode. Ken André Olimb feide inn reduseringen med en backhand opp i krysset da det gjensto seks minutter.

Norge var avhengig av seier for å ha et håp om kvartfinale, men amerikanerne holdt igjen i sluttminuttene.

Sondre Holden og Magnus Brekke Henriksen måtte stå over oppgjøret grunnet lettere skader.

I siste kamp møter de norske iskrigerne Kasakhstan.

Det tok riktignok ikke lang tid før 2-0 var et faktum. Tage Thompson plukket opp egen retur og økte ledelsen i åpent mål minutter senere.

(©NTB)

Flere nyheter: