Menu
Sparta-spillerne kunne juble for fire scoringer borte mot Vålerenga lørdag. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Ishockey: VIF-kjør kom for sent – Sparta vant på Jordal

Sparta sjokket Vålerenga med tre tidlige mål og vant 4-2 i eliteserien ishockey lørdag. Tabelltoeren har vunnet seks av sine sju siste kamper.

Av NTB | 05.02.2022 18:05:49

Sport: Det ble en intens avslutning i Jordal Amfi. Gjestene ledet 3-0 fram til Pontus Finstad styrte inn en VIF-redusering med under tolv minutter igjen på klokka. Det ga hjemmelaget troen på et comeback.

Seks minutter senere kom også 2-3-målet ved David Booth i overtallsspill, men i en desperat utligningsjakt tok Marcus Fagerudd brodden ut av spenningen. Han la på til 4-2 for Sparta med halvannet minutt igjen å spille.

Sparta kom hardt ut fra start. Kristian Jakobsson og Magnus Nilsen sørget for at det sto 2-0 før fem minutter var unnagjort, mens Fagerudd gjorde bortelagets tredje scoring innenfor åpningskvarteret.

Østfoldingene har kun tapt én gang så langt i 2022. Det skjedde mot serieleder Stavanger Oilers. Sparta er toer på tabellen og har ni poeng opp til Oilers med to kamper mer spilt.

Vålerenga strever på sin side med variable resultater. Oslo-laget har ikke klart å vinne to ganger på rad siden desember. På grunn av en rekke koronautsettelser har VIF mange færre spilte kamper enn rivalene i toppen.

Tidligere i uken ble det kjent at grunnserien blir redusert som følge av eliteseriens smittetrøbbel de siste månedene. Som i fjor og året før blir det poengsnittet per kamp som til slutt avgjør plasseringene på tabellen og fordelingen av sluttspillplassene.

(©NTB)