Menu
Martin Lefebvre ble matchvinner for Stavanger mot Sparta. Foto: Annika Byrde / NTB

Ishockey: Stavanger én seier unna finaleplass

Stavanger Oilers slo Sparta 3-2 i en jevnspilt hjemmekamp i NM-semifinalen tirsdag og leder 3-2 i best av 7-serien.

Av NTB | 05.04.2022 21:19:32

Sport: Det betyr at Stavanger er én seier unna finaleplass. Første matchball kommer i Sparta Amfi torsdag. Tap der vil gi hjemmefordel i en sjuende og avgjørende kamp.

– Det er deilig. Dette var en viktig kamp for oss, og seieren er alt vi bryr oss om, sa Stavanger-profilen Tommy Kristiansen til TV 2.

– Vi møter et ekstremt bra lag. Sparta gjør en helvetes jobb, og vi må krige hele veien for å klare å vinne, la han til.

Lagene fulgte hverandre tett tirsdag kveld, og backen Martin Lefebvre ble matchvinner for vertene seks minutter ut i den siste perioden.

Tidligere hadde Sparta utlignet Stavangers ledelse to ganger. Markus Søberg og Jarrett Burton scoret for hjemmelaget, mens Daniel Olsson Trkulja og Calle Spaberg Olsen sto bak Spartas mål.

Sparta ble noe preget av at de måtte bytte ut sin solide keeper Jake Paterson før siste periode på grunn av en skade. 20-åringen Tobias Normann kom inn og stoppet elleve av tolv skudd, men det holdt ikke til seier.

– Det er min første smak på sluttspillhockey på seniornivå, og det var kult. Det gikk ganske fort, og jeg rakk ikke å tenke så mye, men det er jo dette jeg har forberedt meg på hele veien, sa Normann.

(©NTB)

Flere nyheter: