Menu
Det ble Sparta-seier i lørdagens toppkamp mot Vålerenga. Foto: Javad Parsa / NTB

Ishockey: Sparta vant toppoppgjøret mot Vålerenga

Det ble en sen avgjørelse mellom serieleder Sparta og toer Vålerenga i eliteserien i ishockey lørdag. Kristian Jakobsson sikret 2-1 til Sparta.

Av NTB | 03.12.2022 21:16:56

Sport: Han gjorde vinnermålet da det var under ti minutter igjen av tredje periode. Resultatet gjør at Sparta med én kamp mindre spilt topper tabellen åtte poeng foran VIF

Seieren var en umiddelbar opptur etter at Sarpsborg-laget tapte storkampen mot Storhamar tidligere i uken. Før det hadde ikke Sparta tapt på tolv oppgjør.

Lørdag kom Sparta best i gang. Etter kun fire minutter satte Niklas Roest pucken i mål i overtallsspill. Drøye ti minutter senere utlignet Vålerenga ved Martin Røymark. Også det skjedde etter spill i overtall.

Andre periode forløp målløs, men mot slutten av kampen fant Jakobsson nettmaskene og ble Spartas matchvinner. Vålerenga forsøkte seg på en sluttspurt, men vertene holdt på ledelsen.

I kampen mellom Grüner og Stjernen ble det målrikt. Vertene startet best da Jussi Tammela sendte Grüner opp i 1-0 etter to minutter, men Stjernen svarte kun minuttet senere ved Mikael Mikalsen. Etter det så gjestene seg aldri tilbake, og til hvilen sto det 6-1.

Grüner reduserte tidlig i andre perioden, men bortelaget plusset på til 8-2 før siste periode. Etter den siste pausen gjorde Hansen sin tredje for kvelden i en kamp som til slutt endte 11-2 i favør Stjernen.

Manglerud Star fikk også bank på egen is da Storhamar fikk med seg 6-1 fra Oslo. Tapet kom i det som var en av Manglerud-lagets siste kamper med Roy Johansen og Morten Ask som trenerduo. De har trukket seg fra sine roller, men er til disposisjon for klubben fram til 10. desember.

(©NTB)

Flere nyheter: