reklame for smiaa
Menu
Storhamar fikk en drømmeåpning da de slo Stavanger Oilers i serieåpningen. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Ishockey: Pangstart for Storhamar – sterkest mot Stavanger i serieåpningen

To kjappe Storhamar-scoringer i midtperioden og en Patrick Thoresen-dobbel var nok til å slå Stavanger i eliteserieåpningen i ishockey. Kampen endte 4-2.

Av NTB | 03.10.2020 20:38:28

Sport: Regjerende mester Stavanger fikk dermed den verst tenkelige starten i jakten på å forsvare ligagullet. Storhamar, som var nærmest Oilers i fjorårssesongen, fikk sin søte revansje i serieåpningen på egen is.

Patrick Thoresen ga Storhamar ledelsen midtveis i første periode. Veteranens nettkjenning var periodens eneste. David Morley utlignet for siddisene med en resolutt avslutning etter drøye halvtimen i det som var en intens midtperiode.

Storhamars Jacob Noer markerte seg i både positiv og negativ retning da han rakk å bli utvist, score på straffe og ble utvist igjen på to minutter. På tampen av annen periode økte Andreas Øksnes til 3-1 for vertene.

Joseph Martin tente et håp for bortelaget da han scoret ti minutter før full tid, men Thoresen feide all tvil til side da han fastsatte sluttresultatet til 4-2 rett før slutt.

Med det trodde de fleste at kampen var avgjort, men Joachim Hermansen sørget for spenning da han reduserte drøye 12 minutter før full tid. Manglerud Star presset på for flere scoringer, men maktet ikke å overliste Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

Med under tre minutter igjen å spille punkterte Colin Spaberg Olsen kampen da han prikket pucken inn i mål fra langt hold. Dermed endte kampen 4-1 til gjestene fra Jordal.

Lillehammer fikk en drømmestart hjemme mot Stjernen da Austin Cangelosi sendte vertene i føringen etter drøye fire minutter. Samme mann bommet på straffe like etter, men Martin Gran økte til 2-0. Da var kun fem minutter av første periode gått. Stjernen kjempet seg tilbake til 2-2, men fem minutter ut i tredje periode sendte Cangelosi hjemmelaget tilbake i føringen. Brendan Ellis fastsatte sluttresultatet til 4-2 like før slutt.

Frisk Asker vant sin kamp over Narvik med sifrene 4-1.

Vålerengas våknet i tredje periode borte mot Manglerud Star og vant til slutt 4-1 i Oslo-derbyet. De to første periodene i lørdagens oppgjør var målløse, men tredje periode var ikke gammel da Thomas Olsen ga Vålerenga ledelsen etter forarbeid av Albind Lindgren. Like etter sørget Jørgen Karterud og Axel Anders Sundberg for 2-0 og 3-0 til bortelaget.

Sparta hadde få problemer med å ta seg av Grüner og vant til slutt 4-0 i sin serieåpning. Henrik Knold og Magnus Nilsen sørget for 2-0 etter første periode, før Christoffer Karlsen og Samuel Salonen scoret hvert sitt mål i henholdsvis annen og tredje periode.

(©NTB)

Flere nyheter: