Menu
Landslagssjef Petter Thoresen og Patrick Thoresen kan trolig ikke spille OL-kvalifisering på hjemmebane i slutten av august. En avklaring ventes i neste uke. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ishockey: OL-avklaring i neste uke

OL-kvalifiseringen i ishockey på hjemmebane i august blir høyst sannsynlig flyttet. Norges Ishockeyforbund venter på en avgjørelse hos IIHF og IOC.

Av NTB | 06.05.2020 10:32:59

Sport: I OL-kvalifiseringen skal Norge møte Sør-Korea, Danmark og Slovenia i Hamar. Den turneringen står fortsatt på kalenderen, men kan slik koronavirussitasjonen er i Europa bli flyttet.

– Det skal være noen møter om dette i IIHF og IOC denne uken. Vi får beskjed om utfallet av disse møtene tidlig i neste uke. Så får vi se hva som skjer, sier sportssjef i ishockeyforbundet Petter Salsten til NTB.

Norge er arrangør av en kvalifiseringsturnering. Slovakia og Latvia skal også ha tilsvarende kvalifiseringer hvor bare de tre vinnerne kvalifiserer seg til OL i Beijing i 2022. Slovakia, Hviterussland, Østerrike og Polen møtes i Slovakia, mens Latvia, Frankrike, Italia og Ungarn møtes i Riga.

Det har vært snakk om at hvis de tre kvalifiseringsturneringene ikke kan gå i august, vil de bli flyttet til desember eller februar.

– Det jeg har hørt er at det ikke er aktuelt med november. Det er nok februar som er mest aktuelt for vår del, sier Salsten.

Norge har muligheten til å ta seg til et OL for fjerde gang på rad. Norge var med igjen OL i Vancouver i 2010 etter å ha vært ute siden Lillehammer-OL i 1994.

(©NTB)

Flere nyheter: