Menu
Edmonton Oilers-spiller Evander Kane ligger på isen rett etter at han fikk håndleddet kuttet opp av en skøyte. Foto: Jason Behnken, AP / NTB

Ishockey: Kane fikk håndleddet kuttet opp – ute 3-4 måneder

NHL-stjernen Evander Kane pådro seg en skummel skade da han tirsdag ble taklet over ende og fikk håndleddet skåret opp av en motspillers skøyte.

Av NTB | 09.11.2022 21:41:26

Sport: Edmonton Oilers-spilleren mistet balansen da han ble taklet av Philippe Myers i bortekampen mot Tampa Bay Lightning, og flere spillere stormet til i kamp om pucken. Skøyta til Pat Maroon laget et dypt kutt i håndleddet til Kane, og blodet fosset.

Kane la press på sårstedet og skøytet i all hast til sidelinja der han fikk medisinsk hjelp. Han ble sendt til sykehus, og situasjonen betegnes som stabil i påvente av en operasjon.

– Jeg har det bedre nå, men det var veldig skummelt, og jeg er fortsatt litt sjokkert. Jeg takker alle i den medisinske staben til begge lag som ga meg hurtig hjelp. Uten dem ville det gått verre. Jeg vet ikke når jeg kan spille igjen, men jeg kommer tilbake, tvitret Kane onsdag.

Onsdag kveld norsk tid tvitret Oilers at Kane ventes å være borte fra isen tre til fire måneder.

– Når man ser så mye blod på isen, forstår man at noe er galt. Jeg håper det går bra med ham, sa Maroon ifølge nhl.com.

– Vi skjønte alle hvor alvorlig det var og hvor redd han var. Ingen vil se noe slikt, og vi tenker på ham, sa Oilers-kaptein Connor McDavid etter lagets 3-2-seier.

(©NTB)

Flere nyheter: