Menu
Canadas Connor Bedard klarte ikke å overliste den tsjekkiske målvakten Tomas Suchanek denne gangen. Tsjekkerne vant åpningskampen i U20-VM med 5–2. Foto: Darren Calabrese / The Canadian Press via AP / NTB

Ishockey: Canadas juniorer røk 2-5 for Tsjekkia i VM på hjemmebane

Canada var i det lekne hjørnet i sin åpningskamp av U20-VM på hjemmebane, men gikk på et sjokktap etter 2-5 for Tsjekkia 2. juledag.

Av NTB | 27.12.2022 08:35:09

Sport: Med NHL-spillerne Brandt Clarke, Dylan Guenther og Shane Wright samt vidunderbarnet Connor Bedard er Canada storfavorittet til å ta hjem VM-gullet på hjemmebane.

Premieren ble det derimot noe helt annet for den stjernebesatte troppen. 2-5-tapet for Tsjekkia rystet ishockeygale Canada.

– Vi er skuffet og må se oss selv i speilet. Nå må vi få alt til å stemme i resten av kampene, men jeg vet at vi kommer tilbake etter dette, sa Shane Wright til CBC.

Canada så lekne ut og var fulle av spilleglede fra start. De ville by hjemmepublikummet i Halifax på drømmeishockey. Både Adam Fantilli og Connor Bedard forsøkte seg begge på et såkalt Zorro-mål i åpningsperioden, men den tsjekkiske målvakten Tomas Suchanek eller en forsvarer var i veien.

– Vi ville by på litt show, men det kan ha gjort at vi kom bort fra det vi egenlig skal være – et tøft og hardt lag som ingen vil møte, sa Brandt Clarke.

Canada tok oppskriftsmessig ledelsen midtveis i første periode ved Wright, men så tok tsjekkerne føringen med to sene mål i åpningsperioden.

3-1 kom tidlig i annen periode før Bedard reduserte til 2-3, men nærmere kom ikke de canadiske favorittene. Tsjekkerne utnyttet en fem minutters canadisk utvisning til å score ytterligere to ganger til i midtperioden.

Canada er i samme gruppe som Sverige. Svenskene slo Østerrike med 11-0 i sin åpningskamp. Canada møter Tyskland i sin neste kamp onsdag.

Neste år skal Norge spille i elite-VM for U20-lag. Den turneringen går i Göteborg.

(©NTB)

Flere nyheter: