reklame for Sheiken Bowling
Menu
Jan Brejcak (t.h.), her i en VM-kamp mot Norge i 2014, får straff for bitingen mot Tommy Kristiansen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Ishockey: Brejcak utestengt i to kamper for biting

Storhamars Jan Brejcak fikk to kampers karantene for å ha bitt Stavanger-profilen Tommy Kristiansen i fingeren i tirsdagens eliteseriekamp.

Av NTB | 17.02.2022 12:57:01

Sport: Det har disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund avgjort.

Stavanger vendte til 3-2-seier hjemme mot Storhamar, men det var slåsskampen mellom Brejcak og Kristiansen som fikk det meste av oppmerksomheten etter kampen.

De to spillerne havnet i basketak, og Kristiansen fikk på et tidspunkt fingeren inn i Brejcaks munn. Slovaken valgte å bite til.

«Det å delta i en slåsskamp er i seg selv alvorlig og bestraffes strengt i regelverket. Følgene av en slåsskamp kan være flere, her oppstår en situasjon som fremprovoserer en ny handling. Å bite en motspiller er uansett ikke akseptabelt. Å bite en motspiller er ikke tillatt og Brejcak må bære ansvaret for dette. Handlinger som dette er uønsket i ishockey», skriver disiplinærutvalget i sin konklusjon.

Vedtaket er at Brejcak utestenges i to kamper. Begge spillerne fikk matchstraff for slåssing under kampen.

Ifølge TV 2 kan også Kristiansen bli straffet for en episode som skjedde i etterkant av slåsskampen og bitingen. Kranglingen mellom de to spillerne fortsatte i garderoben etter at de ble sendt av isen.

– Vi drev og diskuterte. Det ble diskusjoner. Sånn er det når man biter folk, for det gjør man bare ikke, sa Kristiansen.

Storhamar bekrefter overfor TV 2 at de har rapportert inn en episode, men uten å ville utdype hva som skjedde.

– Det har vært en episode i etterkant som vi har rapportert inn. Vi har lyst til at de som håndterer det, skal gjøre det, sier sportssjef Mads Hansen.

(©NTB)

Flere nyheter: