Menu
Den terrorsiktede kvinnen på Kastrup lufthavn 17. janauer. Hun ble fulgt av politifolk og representanter for norske myndigheter som eskorterte familien på reisen hjem til Norge. Foto: Roger Sevrin Bruland / NRK / NTB scanpix

IS-siktet kvinne varetektsfengslet fram til etter påske

Den norsk-pakistanske 29-åringen som er siktet for å ha deltatt i IS, er varetektsfengslet fram til 13. april.

Av NTB | 31.03.2020 12:48:45

Krig og konflikter: Det går fram av en kjennelse fra Oslo tingrett. Kvinnen er siktet for å ha vært en del av IS og Nusrafronten i perioden 2013 til 2019. Hun har hele tiden nektet straffskyld, men sagt at hun vil samarbeide med Politiets sikkerhetstjeneste.

Den siktede kvinnen samtykket til fortsatt fengsling.

– Retten har vektlagt at det i fengslingsperioden tilrettelegges for samvær mellom siktede og hennes barn, heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett datert 16. mars.

Den 29 år gamle kvinnen ble pågrepet da hun landet på Gardermoen 17. januar og har siden sittet i varetekt. Kvinnen kom til Norge sammen med sin fem år gamle sønn og datteren på tre år.

Regjeringen besluttet å hente hjem familien fra Syria på grunn av femåringens antatt alvorlige sykdom. Hjemhentingen førte til at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen.

(©NTB)

Flere nyheter: