Menu
Taliban-krigere holder vakt utenfor sikh-tempelet etter lørdagens angrep. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB

IS påtar seg ansvar for angrep mot sikh-tempel i Afghanistan

IS har påtatt seg ansvar for lørdagens angrep mot et sikh-tempel i Afghanistan, der en person tilhørende sikh-minoriteten og en Taliban-vakt ble drept.

Av NTB | 19.06.2022 06:30:56

Religion og livssyn: Angrepet var hevn for fornærmelser mot profeten Muhammed, står det i en uttalelse på IS-propagandanettstedet Amaq.

En IS-kriger tok seg inn i tempelet etter å ha drept en Taliban-vakt utenfor, og åpnet deretter ild mot folk inne i tempelet med et maskingevær og håndgranater, ifølge IS-uttalelsen.

Det afghanske innenriksdepartementets talsmann Abdul Nafi Takor sier at angripere kastet minst én granat da de tok seg inn i tempelet, og at granaten utløste brann. I tillegg til de to drepte, ble minst sju personer såret, ifølge afghanske myndigheter. Angriperen skal også ha blitt drept.

I tillegg ble minst sju personer såret, ifølge afghanske myndigheter.

Angrepet fant sted etter at en indisk delegasjon hadde besøkt Kabul for å diskutere humanitær hjelp fra India til Afghanistan. Delegasjonen diskuterte også muligheten for gjenåpning av Indias ambassade, ifølge afghanske og indiske medier.

På 1970-tallet bodde det rundt 500.000 sikher i Afghanistan. Nå er det rundt 200 igjen i landet.

Den ytterliggående islamistgruppen IS har tidligere stått bak angrep på en rekke religiøse minoriteter i Afghanistan – blant dem sjiamuslimer, sufier, hinduer og sikher.

(©NTB)

Flere nyheter: