Menu
Irans president Hassan Rouhani, her fotografert i Tokyo i desember. Arkivfoto: Charly Triballeau / AP / NTB scanpix

Iransk talsmann: Flere pågrepet etter nedskyting av fly

Rett etter at Irans president bedyret at alle med ansvar for nedskytingen skal stilles til ansvar, kom meldingen om at flere personer er pågrepet.

Av NTB | 14.01.2020 09:39:51

Ulykker og naturkatastrofer: Enkelte personer er blitt pågrepet for sin rolle i nedskytingen, opplyser en talsmann for Irans rettsvesen, Gholamhossein Esmaili, tirsdag morgen ifølge nyhetskanalen Al Arabiya.

Hvem som er pågrepet, er foreløpig ikke kjent.

Samme morgen holdt Irans president Hassan Rouhani en TV-sendt tale der han lovet at alle som hadde en rolle i nedskytingen, skal stilles til ansvar.

– For vårt folk er det veldig viktig i denne hendelsen at uansett hvem som hadde skylden eller som viste uaktsomhet, uansett på hvilket nivå, så skal de stilles til ansvar, sa Rouhani.

– Alle som burde straffes, må bli straffet, la han til.

Alle de 176 menneskene om bord mistet livet da det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned få minutter etter avgang fra Teheran tidlig onsdag morgen. Nedskytingen skjedde få timer etter at Iran hadde skutt en rekke raketter mot USAs militærbaser i Irak som svar på likvideringen av den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad noen dager før.

Iranske myndigheter har forklart at nedskytingen av passasjerflyet var et uhell, som skyldtes at en soldat trodde at flyet var en amerikansk krysserrakett på vei mot iranske mål.

(©NTB)

Flere nyheter: