reklame for smiaa
Menu
Iran mener at Israel sto bak drapet på atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh. Foto: AP / NTB

Iran hevder Israel fjernstyrte drapet på den iranske atomforskeren

Israel tok livet av den iranske atomforskeren Mohsen Fakhrizadeh ved hjelp av fjernstyrt elektronikk, sier en høyt rangert sikkerhetspolitiker i Teheran.

Av NTB | 30.11.2020 13:23:12

Kriminalitet og rettsvesen: Ali Shamkhani lot kommentaren falle under begravelsen til atomfysikeren som skal ha styrt et militært atomprogram fram til 2003.

Israel er flere ganger tidligere blitt knyttet til drap på ledende iranere, men har ikke kommentert hendelsen. Den israelske regjering fastholder at Iran har planer om å utvikle atomvåpen.

Shamkhanis kommentar mandag endrer den første offisielle versjonen som gikk ut på at bilen eksploderte og at flere bevæpnede menn deretter åpnet ild og drepte atomforskeren.

Statlig fjernsyn viste i en engelskspråklig sending et gevær som angivelig var brukt i hendelsen og som ifølge nyhetsoppleseren bar en israelsk logo og hadde en konstruksjon som viste at det stammet fra Israel.

Det halvoffisielle nyhetsbyrået Fars meldte søndag at geværene på en eller annen måte var satellittkontrollert, uten at det blir gitt noen nærmere detaljer om hvordan ildgivningen ble styrt.

Shamkhani, som er sjef for det øverste nasjonale sikkerhetsråd, sa også at den iranske eksilgruppen Mujahedin-e-Khalq (MeK), som tidligere har vært å finne både på USAs og EUs terrorliste, hadde en finger med i spillet, uten å si noe mer.

(©NTB)

Flere nyheter: