Menu
Det iranske flagget utenfor hovedkvarteret til det internasjonale atomenergibyrået IAEA i Wien. Mandag ble atomavtalene mellom Iran og verdens stormakter gjenopptatt i den østerrikske hovedstaden. Iran sier de er fast bestemt på å redde avtalen. Illustrasjonsfoto: Florian Schroetter / AP Photo / NTB

Iran: – Fast bestemt på å redde atomavtalen

Mandag ble samtalene mellom Iran og verdens stormakter gjenopptatt i Wien. Iran sier de er fast bestemt på å redde avtalen om landets atomprogram.

Av NTB | 29.11.2021 11:15:21

Krig og konflikter: – Delegasjonen fra den islamske republikken Iran er i Wien med sterk vilje til å komme til enighet. Vi ser fram til produktive samtaler, sier Said Khatibzadeh, talsmann for det iranske utenriksdepartementet.

Det er fem måneder siden forrige runde med samtaler mellom Iran på den ene siden og stormaktene på den andre. Tillit har vært et problem før møtet.

– Vi tror ikke at Vesten vil ha en avtale, sa Irans sjefforhandler Ali Bagheri i forkant av samtalene.

Diplomater fra Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Russland og Kina har kommet til den østerrikske hovedstaden for å delta i samtalene, i tillegg til representanter for USA og Iran.

Atomavtalen mellom stormaktene og Iran ble inngått i 2015 og forsøkt torpedert av Donald Trump tre år senere. Etter at han trakk USA fra atomavtalen, har den vært nær ved å kollapse.

(©NTB)

Flere nyheter: