Menu
Iransk sikkerhetspersonell jobber på stedet der et ukrainsk Boeing-fly styrtet tidlig onsdag morgen. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix

Iran: Boeing får ikke tilgang til flyets ferdskriver og taleregistrator

Iran vil ikke gi de «svarte boksene» fra det styrtede ukrainske Boeing-flyet til den amerikanske flyprodusenten Boeing.

Av NTB | 08.01.2020 14:09:39

Ulykker og naturkatastrofer: De to boksene, ferdskriveren og taleregistratoren, er viktige for å finne årsaken til at flyet styrtet.

– Vi vil ikke gi de svarte boksene til produsenten og amerikanerne, sier leder for luftfartsmyndighetene, Ali Abedzadeh.

Han sier også at det er uklart hvilket land de svarte boksene kommer til å bli sendt til for å bli undersøkt, og legger til at det er landet der flystyrten skjedde, som i henhold til internasjonale regler har rett til å stå for etterforskningen

– Denne ulykken vil bli etterforsket av Irans luftfartsmyndigheter, men ukrainerne kan også være til stede under etterforskningen, sier han.

– USA ber om fullt samarbeid i enhver etterforskning for å finne årsaken til at flyet styrtet, sa utenriksminister Mike Pompeo onsdag ettermiddag.

– USA vil følge denne hendelsen tett og står klart til å tilby Ukraina all mulig bistand, sa Pompeo.

Tidligere onsdag ble det meldt at både ferdskriveren og taleregistratoren fra Boeing 737-flyet var funnet på stedet der flyet styrtet i Iran.

176 mennesker omkom da passasjerflyet styrtet kort tid etter avgang fra Teheran. Det var på vei til Ukrainas hovedstad Kiev.

(©NTB)

Flere nyheter: