Menu
Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei var selv blant de første til å avgi stemme fredag og har understreket at det er en religiøs plikt å delta i valget. Nå beskylder han utenlandske medier for å ha forsøkt å skremme bort velgere. Foto: AP / NTB scanpix

Koronaviruset skremme bort velgere

Irans øverste leder beskylder utenlandske medier for å ha brukt det nye koronaviruset for å skremme bort velgere, etter et valg preget av lav valgdeltakelse.

Av NTB | 23.02.2020 08:16:30

Økonomi og næringsliv: – Denne negative propagandaen begynte for noen måneder siden og vokste seg større da valget nærmet seg. De siste to dagene, under påskudd av sykdom og virus, lot ikke deres medier sjansen gå fra seg til å fraråde folk fra å stemme, sier Khamanei.

Foreløpige resultater fra valget i Iran som statlig TV har sluppet, viste at konservative kandidater har framgang, delvis takket være lavt frammøte.

Under valget fredag hadde mange av velgerne på seg masker for å beskytte seg mot covid-19-viruset. Hittil er det bekreftet at 28 mennesker er smittet i Iran, inkludert seks som har dødd av viruset.

(©NTB)

Flere nyheter: