Menu
Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian (t.v.), her sammen med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov (t.h.) under et besøk i Moskva 15. mars. Foto: Det russiske utenriksdepartementet / AP / NTB

Atomavtale med Iran snart klar

Det gjenstår nå bare to punkter før det er oppnådd enighet med USA om en revidert atomavtale, sier Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian.

Av NTB | 16.03.2022 18:10:12

Natur og miljø: – Vi hadde fire absolutte krav, men to av dem er nesten løst. To punkter gjenstår, inkludert en økonomisk garanti, sier Amir-Abdollahian til det statlige iranske nyhetsbyrået Irna.

President Donald Trump trakk i 2018 USA fra avtalen og gjeninnførte harde sanksjoner mot Iran.

Forhandlingene om en revidert atomavtale som Trumps etterfølger Joe Biden ønsker at USA skal slutte seg til, har pågått i Wien i over ti måneder.

Flere av signaturstatene opplyste i forrige måned at et gjennombrudd var nær forestående, men Russlands invasjon av Ukraina førte til at forhandlingene stanset opp.

Russland krever nå at de vestlige sanksjonene som er innført som følge av invasjonen, ikke skal ramme landets framtidige handel med Iran.

– Dersom amerikanerne etterkommer våre to gjenværende krav i dag, er vi klare til å reise til Wien i morgen, sier Amir-Abdollahian.

(©NTB)

Flere nyheter: