Menu
Nødetatene arbeider på stedet der flyet styrtet tidlig onsdag morgen. Iran innrømmet at flyet ble skutt ned dagen etter at vestlige ledere uttalte at flyet trolig ble truffet av en iransk luftvernrakett ved et uhell. Foto: Ebrahim Noroozi / Ap / NTB scanpix

Iran avviser å ha løyet om nedskyting av fly

Irans regjering avviser at den forsøkte å legge lokk på at det ukrainske passasjerflyet ble skutt ned av en iransk luftvernrakett.

Av NTB | 13.01.2020 11:25:19

Ulykker og naturkatastrofer: – I disse sorgfulle dagene er det rettet mye kritikk mot relevante tjenestemenn og myndigheter … noen tjenestemenn ble til og med anklaget for å ha løyet og for en dekkoperasjon, men, med all oppriktighet, det var ikke tilfelle, sier regjeringens talsmann Ali Rabiei til iransk fjernsyn mandag.

Det tok tre dager før iranske ledere innrømmet at passasjerflyet ble skutt ned kort tid etter avgang fra Teheran onsdag morgen. Bare timer før innrømmelsen tviholdt sivile luftfartsmyndigheter på at flyet med 176 personer om bord, ikke hadde blitt skutt ned.

I etterkant har demonstranter i Iran anklaget myndighetene for å ha forsøkt å legge lokk på nedskytingen. Lederen for flyvåpenet i den iranske Revolusjonsgarden har sagt at benektelsen fra sivile luftfartsmyndigheter skyldtes at de ikke visste at flyet var skutt ned.

(©NTB)

Flere nyheter: