Menu
Esker med velgerregistreringer står stablet på et tomt kontor i Demokratenes hovedkvarter i Des Moines i Iowa. Resultatet av partiets nominasjonsvalg i Iowa er sterkt forsinket. Foto: AP / NTB scanpix

Iowa-resultater ventes ved 23-tiden i kveld

Det demokratiske partiet i Iowa planlegger å offentliggjøre minst halvparten av resultatet etter partiets nominasjonsmøte kl. 23 norsk tid tirsdag.

Av NTB | 04.02.2020 19:30:44

Politikk: Det opplyser leder for Demokratene i Iowa, Troy Price, på en pressekonferanse.

Nominasjonsvalget i Iowa, som ble holdt som folkemøter eller såkalte velgerforsamlinger, gikk av stabelen mandag, og resultatene var opprinnelig ventet å komme ved 04-tiden natt til tirsdag norsk tid.

Men tekniske problemer har gjort at resultatene har blitt minst 17 timer forsinket. Ifølge Demokratene var det problemer med en app der resultatene fra alle folkemøtene skulle meldes inn, som er årsaken til forsinkelsen.

Det fleste delstatene i USA holder nominasjonsvalg på samme måte som vanlige valg, at man legger en stemmeseddel i en urne. Men det er noen delstater som benytter folkemøter i stedet.

Nevada er en av disse, og der opplyses det nå at appen som skapte problemer i Iowa, ikke skal brukes i nominasjonsvalget der 22. februar.

Men mens Demokratene venter på resultatet fra Iowa, har de fleste av kandidatene reist videre til New Hampshire, der neste nominasjonsvalg finner sted 11. februar.

<p>(©NTB)</p>

Flere nyheter: