reklame for Sheiken Bowling
Menu
Minst 5.000 flyktninger og migranter har mistet livet i forsøk på å ta seg til Europa de siste to årene. Denne båten kantret rett utenfor den italienske øya Lampedusa 11. august. Foto: AP / NTB

IOM: 29.000 har mistet livet i forsøk på å nå Europa

Over 29.000 flyktninger og migranter har siden 2014 mistet livet i forsøk på å ta seg til Europa, over 5.000 bare de siste to årene, ifølge IOM.

Av NTB | 25.10.2022 20:31:01

Ulykker og naturkatastrofer: Den farligste ruten er ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) over det sentrale Middelhavet. Minst 2.836 flyktninger og migranter har siden januar i fjor mistet livet i forsøk på å ta seg fra Nord-Afrika til Italia eller Malta.

Den nest farligste ruten går fra Vest-Afrika via Atlanterhavet nordover til de spanske Kanariøyene. Der er det registrert over 1.500 omkomne siden i fjor.

IOM understreker at det reelle tallene på omkomne trolig er langt høyere, ettersom mange skrøpelige båter forsvinner til havs uten at noen melder dem savnet.

Også i Hellas, vest på Balkan og i Den engelske kanal mister stadig flere flyktninger og migranter livet, ifølge IOM.

Mange av dødsfallene kunne ha vært unngått dersom det ble gitt rask og effektiv assistanse til migranter i nød, slår organisasjonen fast.

(©NTB)

Flere nyheter: