reklame for smiaa
Menu
Mange barn vokser opp med en jul preget av rusmisbruk og uro. I år er den rusforebyggende organisasjonen IOGT ekstra bekymret som følge av koronasituasjonen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

IOGT: Ekstra bekymret for økt alkoholmisbruk i jula på grunn av pandemien

Alkoholsalget har steget siden pandemien kom. Den rusforebyggende organisasjonen IOGT sier at de i år er ekstra bekymret økt alkoholforbruk i jula.

Av NTB | 15.11.2020 18:08:02

Fritid: – Det sier seg selv at vi er ekstra bekymret i år. Så lenge det konsumeres mer alkohol, så er risikoen for misbruk større, sier leder Roar Olsen i IOGT i Vestfold til NRK.

Vinmonopolet opplevde en kraftig økning i salget da pandemien kom til Norge. Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) er det titusenvis av barn i Norge som vokser opp med en jul preget av fyll og uro.

IOGT er en del av kampanjen «Hvit Jul», som går ut på at man kan signere en kontrakt hvor man lover å ikke drikke alkohol i jula. I fjor signerte 17.000 personer kontrakten.

– Julen skal være trygg for barna. Det er viktig for mange at det er barna som skal være i fokus og ikke alkoholen, sier Olsen.

(©NTB)

Flere nyheter: