Menu
Tokyo-OL ville ikke kunne blitt gjennomført uten Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, mener IOC-president Thomas Bach. Abe døde fredag etter å ha blitt skutt. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB

IOC-toppen hyller avdøde Abe – mener Tokyo-OL aldri ville skjedd uten ham

IOC-president Thomas Bach sier Tokyo-lekene ikke ville blitt noe av uten Japans tidligere statsminister Shinzo Abe, som døde fredag etter å ha blitt skutt.

Av NTB | 08.07.2022 16:31:09

Kriminalitet og rettsvesen: Abe ble skutt da han holdt en tale under et valgkamparrangement i byen Nara. Bach reagerer med sorg på nyheten om bortgangen til mannen som var statsminister i Japan fra 2006 til 2007 og igjen mellom 2012 og 2020.

– Japan har mistet en stor statsmann, og IOC har mistet en viktig støttespiller og en kjær venn av den olympiske bevegelsen. På vegne av Den internasjonale olympiske komité vil jeg uttrykke mine dypeste kondolanser til familien hans, vennene hans og det japanske folket, sier Bach i en pressemelding.

Den tyske IOC-presidenten mener OL i Tokyo, som ble utsatt i 2020 og avholdt i den japanske hovedstaden i 2021, ikke hadde vært mulig å gjennomføre uten Abe. Han var statsminister da Japan fikk tildelt OL og gjennom store deler av forberedelsene til lekene.

– Bare hans visjon, besluttsomhet og pålitelighet tillot oss å ta den enestående beslutningen om å utsette Tokyo 2020. Uten statsminister Shinzo Abe ville disse olympiske lekene aldri ha skjedd, sier Bach.

(©NTB)

Flere nyheter: