Menu
IOC-president Thomas Bach (t.v.) under sommerens Tokyo-OL. Foto: Kiichiro Sato / AP / NTB

IOC-sjefen varsler strengt vinter-OL

Beijing-OL kommer til å innføre en streng koronaprotokoll og et eget vaksinasjonsprogram, opplyser IOC-president Thomas Bach.

Av NTB | 17.09.2021 13:53:03

Sport: I et åpent brev til komiteen «Olympic Movement» forklarer Bach at vinter-OL, i likhet med Tokyo-OL, vil ha et sett med regler og retningslinjer utøvere, støtteapparat, journalister og andre involverte må forholde seg til. Disse vil være klare i oktober.

«Jeg er glad for å kunngjøre at vinter-OL i Beijing i 2022 også vil ha et vaksinasjonsprogram, som fungerte veldig effektivt i Tokyo», skriver Bach.

Før OL i Tokyo inngikk IOC en avtale med Biontech og Pfizer. Det gjorde det mulig å gi et tilbud til utøvere og støtteapparat som ikke allerede var vaksinerte. Olympiatoppen tok imot og meldte at de hadde behov for vaksiner til omkring 250 personer. Noen norske medier takket også ja til vaksiner fra IOC.

Mange land har kommet langt i sitt vaksinasjonsprogram, men i et OL kommer det utøvere fra alle verdenshjørner. Mange land er ikke i nærheten av å være fullvaksinerte.

«Det betyr at vi igjen vil gjøre vaksiner tilgjengelig for olympiske deltakere før Beijing-lekene», legger Bach til.

Han ber samtidig alle lands olympiske komiteer som trenger vaksiner, om å informere IOC. Bach understreker at strenge koronaregler må til for å sikre helsen og tryggheten for OL-deltakerne i Kinas hovedstad.

(©NTB)

Flere nyheter: