Menu
IOC og president Thomas Bach refser Russland for å bryte den olympiske våpenhvile som alle FNs medlemsland har sluttet seg til. Foto: Jae C. Hong, AP / NTB

IOC refser Russland for å bryte «olympisk våpenhvile»

Den internasjonale olympiske komité (IOC) gikk torsdag ut med krass kritikk av Russland for å bryte den «olympiske våpenhvilen» med sitt angrep på Ukraina.

Av NTB | 24.02.2022 20:00:34

Sport: IOC sier at man vil koordinere humanitær hjelp til ukrainske idrettsfolk.

– Vi fordømmer på det sterkeste Russlands myndigheters brudd på den olympiske våpenhvile, står det i en uttalelse fra IOC.

Det pekes på at alle FNs 193 medlemsland i desember sluttet seg til en global våpenhvile som skulle starte sju dager før vinter-OL i Beijing og vare til sju dager etter avslutningen av Paralympics samme sted. Årets «Olympic Truce», som IOC kaller det, varer altså til 20. mars. Tradisjonen har sin inspirasjon fra antikkens olympiske leker.

Natt til torsdag innledet Russland en invasjon av Ukraina.

– I dag gjentar IOC-president Thomas Bach sin bønn om fred, som han uttrykte i talene både under åpnings- og avslutningsseremonien i OL, står det i IOC-uttalelsen.

IOC meddeler dyp bekymring for OL-familien i Ukraina.

– Vi har opprettet en arbeidsgruppe som skal følge situasjonen tett og koordinere humanitær hjelp til medlemmer av OL-familien i Ukraina der det er mulig.

(©NTB)

Flere nyheter: