Menu
Idrettens voldgiftsrett (CAS) har fått en formell henvendelse fra IOC og IPC, som ber om en klar og entydig avgjørelse om Wada-utelukkelsen av Russland. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

IOC og IPC ber CAS om entydig Russland-avgjørelse

Den internasjonale olympiske komité (IOC) og Den internasjonale paralympiske komité (IPC) ber Idrettens voldgiftsrett om en entydig avgjørelse om Russland.

Av NTB | 17.01.2020 22:09:46

Sport: CAS skal i løpet av våren behandle Russlands anke mot Wada-utelukkelsen som truer med å stenge landet ute fra deltakelse i de største idrettsmesterskapene de neste fire årene. Verdens antidopingbyrå og Russlands antidopingbyrå er motparter under ankebehandlingen.

Nå har også IOC og IPC formelt meldt sin interesse overfor voldgiftsretten i Sveits.

– Det eneste formål med vår melding til CAS er å be om at de endelige sanksjonene blir klare og entydige, og at de ikke etterlater rom for tolkninger, slik at de kan ilegges uten videre behandling. Vi har ikke til hensikt å legge oss i voldgiftsdommernes vurdering av saken eller sanksjonene, står det i en uttalelse på IPCs nettsted.

Det er uklart når CAS vil ha ferdigbehandlet saken, men avgjørelsen får stor betydning for De olympiske sommerleker og Paralympics i Tokyo til sommeren.

(©NTB)

Flere nyheter: