reklame for Sheiken Bowling
Menu
IOC-president Thomas Bach opplyste torsdag at den internasjonale OL-komiteen stiller med en krisepakke på 8,2 milliarder kroner for å avhjelpe konsekvensene av viruspandemien. Foto: Rick Rycroft, AP / NTB scanpix

IOC med hjelpepakke på 8,2 milliarder kroner

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bevilget en krisepakke på 800 millioner dollar (8,2 milliarder kroner) etter at Tokyo-OL ble utsatt ett år.

Av NTB | 14.05.2020 18:32:39

Sport: Mesteparten av pakken, 650 millioner dollar (6,65 milliarder kroner), går til å dekke deler av merkostnadene forbundet med at lekene i Japan på grunn av koronaviruspandemien er flyttet til 2021.

De resterende 150 millioner dollar (1,55 milliarder kroner) gis som krisehjelp til OL-bevegelsen, i form av internasjonale særforbund og nasjonale OL-komiteer.

– Pandemien har hatt en svært alvorlig økonomisk effekt på de olympiske leker, hele OL-bevegelsen og også på oss, sa IOC-president Thomas Bach under et telefonstyremøte torsdag.

Styret bevilget summen på 800 millioner dollar, som er en betydelig del av OL-komiteens økonomiske reserver.

Det har vært uenighet mellom den lokale arrangøren i Tokyo og IOC om hvordan merkostnadene forbundet med OL-utsettelsen skal fordeles. Nå har IOC tatt på seg en byrde som monner.

– Tilskuddene til forbund og OL-komiteer skal sette dem i stand til å drive sine idretter videre og støtte sine utøvere, sa Bach.

(©NTB)

Flere nyheter: