Menu
Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Inviterer til andelslandbruk i Sveio

Det inviteres nå til informasjonsmøte om andelslandbruk i Sveio. Dette skjer den 8. Oktober.

Av Egil M Solberg | 24.09.2020 13:07:53

Andelslandbruk: Det går en grønn bølge over landet. Folk vil ha kortreist mat, og mange vil dyrke maten selv. For de som ikke har areal til å dyrke egne vekster, har andelslandbruket gitt muligheter.

– Andelslandbruk er et samarbeid mellom bønder og forbrukere der ansvar og avlinger blir delt, opplyser Arne Valen som er initiativtaker og kommunestyrerepresentant for Senterpartiet,samt medlem av Sveio Bonde- og Småbrukerlag.

Dette sikrer avsetning for bøndene, mens forbrukerne er sikra tilgang til kortreist mat som de selv har vært med å dyrka frem.

Andelslandbruksmodellen har vokst frem her i landet på 2000-tallet etter initiativ fra Økologisk Norge, Norges Vel, SIFO og Grønn Hverdag.

Det er andelslandbruk på Karmøy, Etne og Stord. Kommunene Vindafjord, Tysvær, Haugesund og Sveio har ikke andelslandbruk.

– Nå håper vi på å få andelslandbruk i Sveio. I samfunnsdelen av kommuneplanen har en fått med tekst om at en skal legge tilrette for andelslandbruk i landbrukskommunen, skriver Valen i en pressemelding.

Sveio Bonde- og Småbrukerlag inviterer til åpent møte om andelslandbruk torsdag 8. oktober klokken 19.00 i Vigdartun.

Flere nyheter: