Menu
Illustrasjon fra Haugesund kommune

Inviterer eldre ut på middag

Det er mange eldre som har fått kjenne på sosial isolasjon under pandemien. Nå gir Haugesund kommune de eldre en god grunn til å gå ut på byen igjen.

Av Egil M Solberg | 15.06.2021 00:58:55

Koronapandemi: Eldre ut på middag» er en mulighet til å kunne gå på restaurant med gode venner uten at det koster skjorta, skriver kommunen i en pressemelding.

– I tillegg til at Eldre ut på middag er et godt tilbud til de eldre er vi også glade for at dette vil gi en god effekt med tanke på å stimulere det lokale næringslivet.

– Spesielt restaurantbransjen har slitt under pandemien og da er det kjempeflott at vi kan bidra til å få folk til å gå ut og benytte seg av byens mange gode restauranter igjen, sier Leif Birkeland som er forvaltningssjef, helse, omsorg og sosiale tjenester.

Formålet med tilskuddet er å motvirke fysiske og psykiske konsekvenser av sosial
isolasjon og å legge til rette for at eldre igjen kan være del av et sosialt fellesskap etter at vaksinasjonen mot koronavirusinfeksjon er gjennomført.

– Tilskuddsordningen skal gjøre det mulig for kommuner som samarbeider med restauranter å tilby billige middager for hjemmeboende eldre som ønsker å spise sammen med andre, forklarer Birkeland.

Tilskuddsordningen er i tråd med satsingene i «Leve hele livet», hvor «Mat og
måltider» er ett av fem innsatsområder.»

Flere nyheter: