Menu
Staten har satt av tre milliarder kroner til en redningspakke for flyselskapet Norwegian, men redningen krever at obligasjonseierne oppgir deler av gjelden og slik taper penger. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Investorer må tåle tap for at Norwegian fortsatt skal fly

Staten har satt av tre milliarder kroner til en redningspakke for flyselskapet Norwegian, men redningen krever at obligasjonseierne oppgir deler av gjelden.

Av NTB | 24.03.2020 04:31:38

Økonomi og næringsliv: Norwegian får 300 millioner kroner i første omgang. Så får de 1,2 milliarder kroner, om de får lettelser i renter fra kreditorene. Men det krever at garantipremie og avdrag går til staten før andre kreditorer så lenge egenkapitalkravet ikke er oppfylt, skriver Dagens Næringsliv.

I siste del av redningspakken får flyselskapet resten, 1,5 milliarder, men bare dersom selskapet har fått mer egenkapital.

– Det er veldig vanskelig å tenke seg at det lykkes i dagens situasjon, sier finansprofessor Thore Johnsen ved Norges Handelshøyskole i Bergen.

Han mener det er krevende å få alle obligasjonseiere til å bli enig om en løsning som betyr tap, spesielt om gjelden er spredt på mange eiere.

– Noen vil antakelig prøve å få staten til å stille med bedre vilkår. Det er heller ikke en varig løsning for Norwegian å få inn ny gjeld, for selskapet har for mye gjeld allerede, sier han.

Norwegian sier at det ikke kan kommentere børssensitive opplysninger, men at det jobber for å oppfylle kravene og kutter kostnader.

(©NTB)

Flere nyheter: