fbpx
Menu
FOTO: Rogaland Høyre

Investerer i reiseliv på Haugalandet

Margaret Hystad satser på turisme gjennom sitt selskapet Karmsund Kapital AS. Nå skal opplevelser skapes for reisende – både på hjemme og bortebane.

Av Egil M Solberg | 21.09.2019 08:23:49

Næringsliv: Karmsund Kapital AS går inn som eier i det lokale reiseselskapet goTo Haugesund Travel AS og Viking Adventure AS sammen med den erfarne reiselivsmannen Odd Erik Salvesen.

Haugesund Travel eier blant annet goTO Berg-Hansen, som de siste 15 år har vært den største lokale aktøren innen grupper, ferie og fritid med hovedfokus på direkte utreise fra Haugesund Lufthavn Karmøy.

– Privatiseringen av Haugesund Lufthavn gir muligheter som gjør at goTo nå vil satse ytterligere på tilbud til reiselystne haugaledninger, sier Hystad.

Hun forteller at goTo også arbeider for å få flere turister til Haugalandet. De satser derfor på å utvikle det allerede etablerte avdelingskontoret i Spania.

– Dette er viktig i og med at Alicanteruten nå blir helårlig, sier Hystad.

Datterselskapet goTO Nordic lanserer i disse dager weekendcharter til Paris og Riga fra Haugesund Lufthavn Karmøy.

Det vil bli satset ytterligere på tilbudet med direkte weekendcharter til attraktive reisemål i Europa dersom haugalendingene benytter seg av tilbudet.

Haugesund Travel v/ goTO Berg-Hansen sysselsetter dag 8 til 10 personer og omsetter for ca 50 millioner kroner årlig.

Viking Adventure

I sammenheng med ny eierstruktur lanserer også eierne opplevelseselskapet Viking Adventure AS, der Tina Haddeland er ansatt som daglig leder.

Tina har lang erfaring fra opplevelsesbransjen gjennom både Ravnafloke og klatreparken i Nedstrand.

– Vi er glad for å ha henne tilbake på laget for å bidra i satsingen, etter noen år i andre bransjer, sier Hystad.

Viking Adventure vil utvikle samarbeidet med andre opplevelsesleverandører i regionen som blant annet Åkrafjorden Oppleving AS og Opplev Avaldsnes AS.

Cruisesatsing

Viking Adventure vil også etablere seg som lokal leverandør og koordinator til cruiseturister og tilby opplevelsespakker med guide i samarbeid med lokale leverandører og Destinasjon Haugesund og Haugalandet.

– Haugalandet trenger at vi samordner tilbud til turistene for å fremstår som en attraktiv og samlet region, sier Hystad.

Hun er bevisst risikoen ved å satse på turisme, men mener dette er et viktig bidrag til lokal verdiskapning og sysselsetting av blant annet ungdom.

Viking Adventure AS sysselsetter i dag tre heltidsansatte, samt 20-30 personer på deltid og sesongansatte. Omsetning er på vel 7 millioner kroner årlig.

Flere nyheter: