Menu
Arkivbilde: NTB

Interpol etterforsker funn av dødt barn på Karmøy

Politiet mener at det døde barnet som ble funnet i sjøen på Karmøy 1. nyttårsdag kan ha druknet. Nå er Interpol koblet inn i saken.

Av NTB | 26.01.2021 11:53:27

Ulykker og naturkatastrofer: I en pressemelding opplyser Sørvest politidistrikt at den endelige obduksjonsrapporten ikke gir noen sikker dødsårsak, men at funnene, sammenholdt med omstendighetene kan tyde på at drukning er dødsårsaken.

1. januar fikk politiet melding om at det var funnet en redningsvest med kjeledress inni i sjøkanten på Karmøy. Da politiet kom til stedet og undersøkte funnet viste det seg at kjeledressen inneholdt levninger etter et barn. Levningene ble sendt til obduksjon, og nå foreligger endelig obduksjonsrapport.

– Rapporten viser ingen sikker dødsårsak, men funnene sammenholdt med omstendighetene er forenlig med at drukning kan være dødsårsaken. Politiet har tidligere sagt at vi ikke har grunn til å tro at det er knyttet noe kriminelt til dødsfallet.

Obduksjonen har også resultert i en fullstendig DNA-profil, men det betyr ikke at vi vet hvem barnet er. Det vil ta tid å få en match og dette jobber Nasjonal
Identifiseringsgruppe i Kripos med, forklarer seksjonsleder ved Karmøy lensmannskontor, Linn Tove Strand.

Har koblet inn Interpol

I en sak som denne vil Nasjonal Identifiseringsgruppe først sjekke etter savnede i Norge.

Dersom en ikke finner noen i registeret vil det bli sendt ut en melding, en såkalt «black notice», via Interpol til land en tror kan være aktuelle.

– Dette tar som regel tid. Det kan ta flere uker avhengig av hvilke opplysninger som ligger inne i de enkeltes lands register. I noen tilfeller må man innhente ytterlige opplysninger fra referansepersoner, tannleger eller annet. I denne saken er det ingen som er saknet i Norge, og vi har sendt «black notice» til Interpol som vil fordele denne til aktuelle land som vi ønsker tilbakemelding fra, forklarer leder for Nasjonal Identifiseringsgruppe, Harald Skjønsfjell.

Stor interesse for saken

Politiet har tidligere sagt at hovedteorien er at levningene har drevet i land. Det har kommet en god del tips i saken, og mange av disse handler om et utenlandsk barn.

– Det er forståelig at mange er engasjert, og at det er viktig at vi finner svar på hvem dette er. Det er elementer som kan tyde på at det her dreier seg om en utenlandsk person, også fordi det ikke er savnet noen barn i vårt distrikt. Det er likevel for tidlig å konkludere. Det kan vi først gjøre om og når vi får sikker ID, understreker Linn Tove Strand.

(©NTB)

Flere nyheter: