reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Interpol advarer om at koronapandemien også har brakt med seg en bølge cyberangrep. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Interpol advarer om mer cyberkriminalitet gjennom koronapandemien

Utbredt bruk av hjemmekontor gir nye muligheter til å gjennomføre cyberangrep, advarer Interpol. De henviser til stor økning av dataangrep i pandemitiden.

Av NTB | 04.08.2020 15:33:03

Medisin og helse: – Cyberkriminelle utvikler og forsterker angrepene sine i alarmerende fart. De utnytter frykt og usikkerhet forårsaket av den ustabile sosiale og økonomiske situasjonen covid-19 har brakt med seg, sier Interpols generalsekretær, Jürgen Stock.

– Den økende avhengigheten folk rundt hele verden har av internett, skaper nye muligheter for cyberkriminelle. Mange bedrifter og privatpersoner har ikke oppdatert sine cyberforsvar, sier Stock.

Blant annet sender cyberkriminelle ut phishing-eposter med henvisning til koronapandemien, og forsøker på den måten å samle inn sensitiv personinformasjon. I april var det også en økning av løsepengevirus, der brukere må betale penger for å få tilbake tilgang til datamaskinen sin.

– Sårbarhet ved hjemmekontor og mulighet for økt fortjeneste gjør at cyberkriminelle vil øke aktiviteten og utvikle mer avanserte og sofistikerte metoder, understreker Interpol.

Det internasjonale politbyrået opplyser at de gjennom pandemien har sett et skifte fra angrep rettet mot privatpersoner og små bedrifter, til større selskap, myndigheter og kritisk infrastruktur.

Politbyrået advarer om at man i tiden etter en utvikling av koronavaksine, også kan forvente å se en særlig økning av angrep knyttet til medisinen, men at antallet angrep uansett ikke vil avta i tiden framover.

(©NTB)

Flere nyheter: