reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
To asylsøkere som skulle sendes tilbake til det første landet de søkte asyl i, er blitt løslatt fra Trandum fordi maksperioden de kan sitte internert er utløpt på grunn av koronasituasjonen med stengte grenser. Ytterligere tre personer står for tur. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Internerte asylsøkere løslates på grunn av koronaventing

På grunn av lang ventetid og stengte grenser har politiet måtte løslate to såkalte Dublin-asylsøkere fra Trandum-leiren. Ytterligere tre kan bli løslatt.

Av NTB | 24.04.2020 09:47:45

Politikk: Mandag ble en asylsøker som egentlig skulle sendes til Sverige, løslatt av retten, skriver rett24.no. Årsaken er at politiet ikke kan internere asylsøkere i mer enn seks uker etter at mottakerlandet har akseptert ansvaret.

Dublin-regelverket innebærer at asylsøkere i utgangspunktet kun har krav på å få søknaden behandlet i det første landet asylsøkeren kom til og dermed må sendes tilbake til dette landet.

Ytterligere en person er løslatt etter de samme reglene. På Trandum sitter det også tre personer som snart nærmer seg fristen og dermed må løslates.

(©NTB)

Flere nyheter: