Menu
Foto: Tipser

Intens jakt på båttyver

Politiet rykket ut etter meldinger om at en stjålet båt var observert ved kai i Haugesund. Da politiet kom til stedet, satte tyvene av gårde i full fart utover. Senere ble båten funnet i Skudeneshavn.

Av Egil M Solberg | 14.08.2018 15:52:39

Båttyver: Det var en fritidsbåt av typen daycruiser som var blitt meldt stjålet fra Røyksund, men tirsdag formiddag ble den observert ved kai i Haugesund.

Da en politipatrulje var på vei for å se nærmere på båten, satte den plutselig av gårde og forsvant ut av Smedasundet, melder Haugesunds avis.

– Den forsvant ut av Smedasundet i nordlig retning, men dreide etter hvert sørover. Den forsvant ut av syne for politipatruljen ved 11.30-tiden, sier operasjonsleder John Ask ved Sør-Vest politidistrikt til avisa.

Politiet startet da en innstilt jakten på den stjålne båten.

Politibåt fra Stavanger

Ved 14-tiden sendte politiet en politibåt fra Stavanger i et forsøk på å finne den stjålne fritidsbåten.

Operasjonsleder Toralv Skårland i Sør-Vest politidistrikt sier til Haugesunds Avis i 15.30-tiden at båten da var lokalisert i Skudeneshavn.

– Den er lagt til en brygge eller en kai, forlatt. Politiet er på stedet og prøver å spore opp den eller de som har vært om bord. Her er også politihund med, sier Skårland til avisa.

Én person pågrepet

– Vedkommende ble satt i land på et tidligere tidspunkt. Mannen blir med innom en tur på legevakten for kontroll, før han blir brakt til arresten og avhør, sier operasjonslederen til avisa.

Skårland sier til avisa at politiet har brukt mye ressurser på saken i dag.

Politiet etterforsker saken videre utover ettermiddagen og kvelden.

Flere nyheter: